SDLC - Yazilim Gelistirme Sureci - Software Development Lifecycle

Software Development Lifecycle (SDLC) Framework in Software Practices (Waterfall)

şelale modeli (bilgisayar veya iş istasyonu) yazılım geliştirme yaşam döngüsü geleneksel bir yaklaşım, doğrusal ve sıralı bir işlem ile karakterizedir. 
The Waterfall model is a traditional approach in the Software Development Lifecycle (SDLC), characterized by a linear and sequential process.
  • Requirements Phase (Gereksinimler Aşaması): In this initial phase, project stakeholders, including clients and developers, gather and define all the project's requirements. This stage aims to establish a clear understanding of what the software must achieve. Bu başlangıç aşamasında, proje paydaşları, müşteriler ve geliştiriciler, projenin tüm gereksinimlerini toplar ve tanımlar. Bu aşama, yazılımın neyi başarması gerektiğinin net bir anlayışını oluşturmayı amaçlar.
Bu başlangıç aşamasında, proje paydaşları, müşteriler ve geliştiriciler, projenin tüm gereksinimlerini toplar ve tanımlar. Bu aşama, yazılımın neyi başarması gerektiğinin net bir anlayışını oluşturmayı amaçlar.
  • Design Phase (Tasarım Aşaması): Once the requirements are gathered, the design phase begins. During this stage, software architects and designers create a detailed blueprint of the software's structure. Gereksinimler toplandıktan sonra tasarım aşamasına geçilir. Bu aşamada, yazılım mimarları ve tasarımcıları, yazılımın yapısının detaylı bir planını oluştururlar.
Gereksinimler toplandıktan sonra tasarım aşamasına geçilir. Bu aşamada, yazılım mimarları ve tasarımcıları, yazılımın yapısının detaylı bir planını oluştururlar.
  • Development Phase (Geliştirme Aşaması): After the design is approved, the actual coding and development process starts. This is where the foundation of the software is built, and a functional product is created. Tasarım onaylandıktan sonra, gerçek kodlama ve geliştirme süreci başlar. Yazılımın temeli bu aşamada oluşturulur ve işlevsel bir ürün ortaya çıkarılır.
Tasarım onaylandıktan sonra, gerçek kodlama ve geliştirme süreci başlar. Yazılımın temeli bu aşamada oluşturulur ve işlevsel bir ürün ortaya çıkarılır.
Tasarım onaylandıktan sonra, gerçek kodlama ve geliştirme süreci başlar. Yazılımın temeli bu aşamada oluşturulur ve işlevsel bir ürün ortaya çıkarılır.
  • Testing Phase (Test Aşaması): Once development is complete, a testing phase begins to identify and rectify errors. The functionality and quality of the software are verified during this stage. Geliştirme tamamlandıktan sonra, hataları belirlemek ve düzeltmek için bir test aşaması başlar. Yazılımın işlevselliği ve kalitesi bu aşamada doğrulanır.
Geliştirme tamamlandıktan sonra, hataları belirlemek ve düzeltmek için bir test aşaması başlar. Yazılımın işlevselliği ve kalitesi bu aşamada doğrulanır.
  • Deployment and Maintenance Phase (Dağıtım ve Bakım Aşaması): The final phase involves deploying the software to the end-users and maintaining it through updates and bug fixes. Son aşama, yazılımı son kullanıcılara dağıtmayı ve güncellemeler ve hata düzeltmeleri aracılığıyla bakımını yapmayı içerir.
Son aşama, yazılımı son kullanıcılara dağıtmayı ve güncellemeler ve hata düzeltmeleri aracılığıyla bakımını yapmayı içerir.

The Waterfall model is known for its structured approach but may not be suitable for projects where requirements are likely to change frequently. Su Döngüsü modeli, yapısıyla bilinir, ancak gereksinimlerin sık sık değişme olasılığı olan projeler için uygun olmayabilir.

Soru Cevap Bolumu

Scrum is an example of an: Agile development model

Tasks that don’t fit into a particular phase of the waterfall model, span phases or span the life of the project are known as what? Examples include: Document preparation and production, determining how to reuse software, management activities, budgeting, QA, document reviews etc. Answer: Umbrealla Task

(Incelenmesi gereken diger bilgiler. Bunlarida ogrenmelisin : Phase of development. Sequential development model, waterfall model, ADLC stands for "Application Development Life Cycle." , Whole cycle tasks, Phase spanning tasks, Umbrella tasks, Project wide tasks)



Yorum Gönder

1 Yorumlar