Windows 10 Depolama alanını Arttırma - Gereksiz Dosyaları Silmek


Windows 10 C diski hemen doluyor, bilgisayarda yer açma, diskimin hafızasını nasıl arttırabilirim aslında bu kadar fazla dosyam olduğunu düşünmüyorum diyorsanız haklı olabilirsiniz ama dert değil. Aşağıdaki adımları uygulayınca bu fazlalığın sebebini öğrenecek ve kurtulacaksınız.

1- WizTree programını indirin (indirme linki yazı sonunda verilecek şimdi kafanız karışmasın.) İndirip kurduktan sonra zaten boyutu küçük çabuk kurulur. Kurduk aşağıdaki gibi bir görüntü gelecek. C diski seçili olarak gelir o değiştirilebilir ama ellemeyin Tara yazana basın ve diski tarayacak aşağıdaki gibi hangisinin kaç GB yer kapladığı bilgileri görünecektir. Burdan belki kurup unuttuğunuz yer kaplayan dosyaları rahatlıkla farkedersiniz. Burdan bildiğiniz ve fazlalık olduğunuz şeyleri silin windows çok yer kaplıyorsa alttaki adıma geçin. (Bilmediğiniz dosyayı silmeyin.)

2- Windows Logosuna tıklayın yada tuşuna basın Disk Temizle yazın aşağıdaki resimde gösterdiğim gibi sistem dosyalarını temizle yazanı seçin.(Diski temizle yazısı tedirgin etmesin sorun yok)

Aşağıdaki ekran gelecek, burda asıl zalım windwos Update dosyaları. Güncellemek için indirdiği dosyaları geri silme zahmetine girmediği için diskte yer kaplatıyor burda ne varsa alayına tik koyun.

Ardından pencerenin üst kısmından diğere gelip eski windows yedeklerini sil diyin. 
(İşeretlediğim kutunun üstünde kullanmadıgınız programları silin yazıyor onu daha önce yapmışsınız dır diye yazmadım ama yapmadıysanız şuan bırakın gidip önce onları yapın hala yer yetmez derseniz gelip devam edin.)

3- Çalıştır Kutusunu açalım. Nasıl açılır şu şekilde, Windows Tuşu(Windows Logolu tuştur Uzun tuşun solunda yer alır) basılı tutun ve R tuşuna basın. Çalıştır yazan küçük pencere açılır bundan çalıştır penceresi diye bahsedeceğim nasıl açıldıgını unutursanız tekrar gelip bakın. Oraya %temp% yazın açılan klasordekilerin alayını silin bu klasor nedir derseniz önbellek gibi birşey mesela  daha önce açtığımız resmin thumbnailini burda depolar diğer seferkinde daha çabuk açılsın diye ama bu süre çok fazla değildir bizim için yer önemli. ardından az önceki açtığımız windos+R tuşu ile açılan pencereye temp yazın ve az önceki gibi tüm dosyaları seçip silin.

Bu son adım biraz çetrefillidir. Hala yeterli alanim yok riske girerim derseniz devam edin.
4- Çalıştır kutusuna %windir%\Installer yazın ve açılan klasordekileri silin. Bu klasor nedir derseniz windowsun indirdiği program ve güncellemelerin önbelleğidir ben sildim problem olmadı ama bu adımlarda vebal üstünüze bçalışmayan program vs olursa bana kızmayın.
Çalıştıra %windir%\softwaredistribution\downloads yazın ve yine ne var yok silin.

WizTree Program Linki: Indir Yedek Link: Indir

Etiketler: Windwos 10 yer açma, windows c diski yer aç, windows çok yer kaplıyor, bilgisayarda yer açma 100 kesin sonuç, windows güncelleme dosyalarını sil, windows C diski hemen doluyor, diskim dolu, diskte yer açma yontemi

Yorum Gönder

0 Yorumlar